Kristel Verbeke (44) zorgde samen met Karen Damen (45) en Kathleen Aerts (42) als meidengroep K3 jarenlang voor lachende kindergezichtjes. Haar eigen jeugd was echter niet bepaald onbezorgd. Dat vertelt de zangeres aan ‘HUMO’.

“Ik heb heel lang niet beseft dat ik in abnormale omstandigheden leefde”, zo blikt Kristel terug op haar moeilijke jeugd in gesprek met het weekblad. Hoewel Kristel een zorgeloos leven leidde, veranderde haar situatie drastisch toen haar ouders uit elkaar gingen en haar twee zussen om het leven kwamen. Haar oudste zus stierf na een verkeersongeluk en haar jongste aan koolmonoxidevergiftiging. “Eigenlijk is alles wat een beetje stabiel was in drie jaar tijd van onder onze voeten gemaaid. Vanbuiten hadden we een mooi huis, maar vanbinnen was het een puinhoop.”

De zangeres leefde in die tijd in armoede. “Als het loon gestort was, gingen we één keer naar de Aldi en dan was het gedaan voor de rest van de maand. Ik at boterhammen of spaghetti met bruine suiker als er niks meer was”, vertelt Kristel.

Inmiddels zit ze er, dankzij haar tijd bij de ongekend populaire meidengroep, warmpjes bij. Toch denkt ze nog regelmatig aan vroeger. “Dat blijft zó lang in je lijf! Honger of spaghetti met bruine suiker: dat is niet erg. Maar voelen dat mensen op je neerkijken, en altijd met een vuile, stinkende jas moeten rondlopen: dát is hard.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in