Hij zit er nog maar net, maar na drie maanden heeft TikTok-directeur Kevin Mayer (58) besloten om de handdoek in de ring te gooien en op te stappen. Dat laat hij weten in een brief gericht aan de medewerkers van het moederbedrijf ByteDance, schrijft ‘Financial Times’.

Mayer kondigde zijn vertrek aan nadat president Donald Trump aankondigde om TikTok te verbieden, tenzij moederbedrijf ByteDance de Amerikaanse tak van TikTok binnen negentig dagen aan een Amerikaans bedrijf verkoopt. Doen ze dit niet, dan is het einde verhaal.

De CEO besloot daaropvolgend zijn biezen te pakken en legt in een brief aan zijn TikTok-medewerkers uit waarom. ‘In de afgelopen weken is de politieke omgeving flink veranderd. Ik heb nagedacht over wat voor veranderingen er in het bedrijf moeten plaatsvinden en wat dat betekent voor de positie waarvoor ik heb getekend. Hoewel we snel een oplossing voor de situatie verwachten, wil ik jullie met pijn in het hart laten weten dat ik het bedrijf verlaat.’

TikTok is onderdeel van het Chinese ByteDance en de Amerikaanse regering vreest dat de app veel te veel data van Amerikaanse gebruikers verzamelt, die vervolgens weer in handen van de Chinese overheid kan komen. President Donald Trump heeft daarom bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht. 

TikTok is is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste sociale media, zeker onder jongeren. De app was lange tijd de meest gedownloade app in de VS, zowel voor Android als iOS. Ook komt de VS op de derde plaats als het gaat om de meeste TikTok-gebruikers, na China en India. In totaal is TikTok ruim 2 miljard keer gedownload.

Mayer was pas sinds mei CEO van TikTok en wordt tijdelijk opgevolgd door Vanessa Pappas, die tot vandaag general manager bij het bedrijf was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in