Karl Vannieuwkerke gezicht sportzomer 2021: ‘Villa Sporza’, ‘Vive le Vélo’ en Olympische Spelen

0
28

Deze drie grootste sportevenementen van 2021 krijgen Karl Vannieuwkerke als gastheer. Hij loodst iedereen, van nieuwsgierigen tot sportliefhebbers, doorheen de sportzomer.

‘Villa Sporza’
Net zoals bij het WK voetbal in 2018 wordt ook deze zomer voor het EK voetbal het sportdorp ‘Villa Sporza’ opgetrokken onder de VRT-toren. Bij Sporza volg je alle EK-wedstrijden van op de eerste rij. De matchen van 18.00 uur worden live uitgezonden op Canvas, de topwedstrijden om 21.00 uur op Eén. Voor de omkadering bij de namiddag- en de vooravondmatchen is Maarten Vangramberen tot aan de start van de Tour gastheer van dienst. Voor de avondwedstrijden is dat Karl Vannieuwkerke, die vanaf de start van de Tour alle omkadering voor zich neemt. Karl zal opnieuw een reeks voetbalanalisten ontvangen en blijft gastheer tot en met de finale van het EK Voetbal op zaterdag 10 juli.

‘Vive le Vélo’
Op zondag 11 juli, onmiddellijk na afloop van de finale van het EK voetbal, flitst Karl Vannieuwkerke naar de Ronde van Frankrijk om er vanaf dinsdag de laatste, en mogelijk beslissende week in de Tour, te volgen met ‘Vive le Vélo’ op Eén. Sporza zal alle ritten rechtstreeks uitzenden. Met de eerste twee weken van de Tour vanuit het sportdorp aan de Reyerslaan voor of na het voetbal een wielerprogramma. Daarover later meer.

Niet naar Tokio
De VRT was voor de verslaggeving over en rond de Olympische Spelen uiteraard graag naar Tokio getrokken. Naast de live-uitzendingen van de meeste olympische disciplines zou Eén van daar een elke avond, Belgische tijd, een Olympische talkshow met Karl Vannieuwkerke brengen. Door de wereldwijde coronapandemie gaat dit niet door.

Karl Vannieuwkerke: ‘We blijven, een beetje noodgedwongen, in België. Het was de bedoeling om in Tokio elke avond zoveel mogelijk Belgische atleten te ontvangen. Door de bijzonder strikte maatregelen kan dat nu allemaal sowieso niet. Dus blijven wij hier. We gaan vanop een vaste locatie in Vlaanderen een soort Olympische ‘Vive le Vélo’ in elkaar steken. We gaan praten met onze atleten in Tokio, en ontvangen zelf experten, ex-Olympiërs en grote fans. Om naar uit te kijken!’

Alle plannen voor de sportzomer 2021 worden op een later moment bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here