Ketnet-fictiereeks ‘Hoodie’ gaat internationaal in meer dan 70 landen

0
29

‘Hoodie’ draait om de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die zijn parkourtalent gebruikt als een moderne Robin Hood. Samen met zijn vrienden bestrijdt hij criminaliteit in zijn Brusselse wijk. Naast ervaren rot Inge Paulussen bestaat de cast uit jonge talenten als Maarten Cop, Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Iliass Dennoune. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti. Het creatief team werd geleid door showrunner Nine Cornelissen.

Internationaal
‘Hoodie’ scoorde al bij de Ketnetters, maar intussen gooit de reeks ook internationaal hoge ogen. ‘Hoodie’ is verkocht aan onder andere streamingdiensten Amazon Prime en Videoland, en publieke omroep RTBF. Naast Duitsland, Nederland, Frankrijk, Slovenië en heel wat andere Europese landen, wordt de reeks ook uitgezonden in verschillende Afrikaanse landen. De volledige lijst vind je onderaan.

‘Hoodie’ wordt internationaal in maar liefst 71 landen én in Wallonië uitgezonden:

Europa:
Nederland
Slovenië
Duitsland
Frankrijk
Monaco
Andorra
Luxemburg
Zwitserland

Antarctica:
Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden

Noord-Amerika:
Guadeloupe
Martinique
Saint-Barthélemy
Sint Maarten
Saint-Pierre en Miquelon

Zuid-Amerika:
Frans Guyana

Oceanië:
Frans-Polynesië
Nieuw-Caledonië
Vanuatu
Wallis en Futuna

‘Hoodie’ zal ook te zien zijn in heel wat Afrikaanse landen:

Algerije
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Centraal Afrikaanse Republiek
Comoren
Congo
Congo-Kinshasa
Djibouti
Equatoriaal-Guinea
Eritrea
Ethiopië
Gabon
Gambia
Ghana
Guinee-Bissau
Guinee
Haïti
Ivoorkust
Kaapverdië
Kameroen
Kenia
Liberia
Madagaskar
Malawi
Mali
Marokko
Mauritius
Mauritanië
Mayotte
Mozambique
Namibië
Niger
Nigeria
Oeganda
Réunion
Rwanda
Sao Tomé en Principe
Senegal
Sierra Leone
Somalië
Soedan
Zuid-Soedan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tsjaad
Tunesië
Zambia
Zimbabwe

Bekijk seizoen 1 en 2 van Hoodie op Ketnet.be, in de Ketnet-app, en VRT NU. ‘Hoodie’ is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria met de steun van VAF/Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale distributeur van Hoodie is ZDF Enterprises.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here