Wat komen we dinsdag te weten over ‘De Warmste Week’?

0
23

16 augustus 2009. Op het WK atletiek in Berlijn verbrijzelt Usain Bolt het wereldrecord op de 100 meter in een waanzinnige 9,58 seconden. Maarten krijgt inzicht in het unieke genetische profiel van de Jamaicaanse sprinter in het labo van Martine Thomis, professor in de genetica. Op een sprinttraining van Rudi Diels wordt een systeem gebruikt dat de onnavolgbare reflexen van sprinters meet in de startblokken. In het UZ van Gent gaat Maarten onder een van de eerste scanners ter wereld die exact het aantal snelle spieren van een mens kan lezen, de Muscle Talent Scan. En bij professor Christophe Delecluse in Leuven ontdekt hij het grote, ongenaakbare talent van Bolt waarmee hij na 30 meter de voltallige concurrentie het nakijken geeft. Komen in deze aflevering aan het woord: professor bewegingsleer Christophe Delecluse (KUL), professor genetica Martine Thomis (KUL), professor fysiologie Wim Derave (UGent), sprintcoach Rudi Diels en ex-sprinters Patrick Stevens en Kim Gevaert.

‘Wereldrecord’, om 22.15 uur op Canvas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here