Canvas voert ‘Brommer Op Zee’ af

0
19

Canvas kondigde in het voorjaar nog met trots het nieuwe boekenprogramma ‘Brommer op Zee’ aan. Dat werd een co-productie tussen de Nederlandse omroep VPRO en Canvas. Ruth Joos en Wilfried de Jong, aan Nederlandse kant, tekenden voor de presentatie.

Canvas heeft nu besloten om het tweede seizoen van ‘Brommer op Zee’ niet meer uit te zenden. Met gemiddeld minder dan 40.000 kijkers en een schamel marktaandeel van 2,4% geen verrassende beslissing. Bovendien vonden ook online de kijkers hun weg naar het boekenprogramma niet. ­’Canvas is de zender bij uitstek die durft te experimenteren met formats. Maar na een eerste reeks moet je het bereik en de maatschappelijke impact van een programma ook eerlijk durven te evalueren. Het ­bereik lag ­helaas veel te laag. Ook online groeide dat cijfer nauwelijks aan’, aldus woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad.

Canvas wil op de zondagavond opnieuw inzetten op auteursdocumentaires omstreeks 22.00 uur. In Nederland zendt de VPRO wel het tweede seizoen van ‘Brommer op Zee’ uit. Gemiddeld 137.000 kijkers blijkt voor de Nederlandse omroep hiervoor voldoende te zijn. Ruth Joos blijft aan boord als co-presentatrice.

Bron: Het Nieuwsblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here