Stadsgenoten Ian en Ryan Lodens Europees Kampioen Ji-Jutsi

0
21

Onze stadsgenoten Ian en Ryan Lodens verblijven op dit ogenblik in het Duitse Maintal voor het Europees kampioenschap Ji-Jutsi. In 2018 waren ze de eerste Belgen die de wereldtitel jiujitsu in duo bij de senioren naar België brachten. Het jaar nadien verlengden zij hun titel en bleven sindsdien zonder deelname aan een buitenlands tornooi. Vandaag dan ook goed nieuws! De titel van Europese kampioen Duo is alvast binnen.

In jiujitsu komen diverse basisvormen uit het judo samen met onder andere slag-, stoot- steek- en traptechnieken, klemmen en verwurgingen. Uit deze traditionele Japanse krijgskunst is het hedendaags judo ontstaan. Maar jiujitsu gaat net een stapje verder. Dat maakt deze budovorm bij uitstek geschikt voor jeugd en volwassenen.

Met jiujitsu sta jij je mannetje. Je traint je lichaam en geest. Hoe? Door te leren hoe je een aanval herkent en pareert. Niet op een vast omschreven manier, maar door te anticiperen op de aanval. En door een van de vele mogelijke verdedigingstechnieken toe te passen. Dat vergroot de fysieke en mentale weerbaarheid. Van iedereen.

Hoewel de sportieve tak van het jiujitsu geen Olympische sport is, zoals het judo, dat ook van het jiujitsu is afgeleid, is de sport wel vertegenwoordigd bij de World Games.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here