COVID-testcentrum en AZ Zeno Knokke-Heist op volle kracht

0
20

Het COVID-test- en triagecentrum van de Eerstelijnszone op de site van het AZ Zeno in Knokke-Heist kampt momenteel met ernstige capaciteitsproblemen. Door het stijgend aantal personen dat zich voor een test aanmeldt, ziet het centrum zich soms verplicht om Knokke-Heistenaars door te verwijzen naar testcentra in de buurgemeenten Blankenberge, Damme, Brugge en Maldegem. Ook daar ondervindt men gelijkaardige problemen door de talrijke vakantiegangers die terugkomen uit een rode zone en het stijgend aantal personen met een hoogrisico-contact. De testcapaciteit verhogen is momenteel geen optie omdat men in deze vakantieperiode gewoon geen extra medisch en verzorgend personeel vindt om de testcentra te bemannen.

Het gemeentebestuur wijst er de bevolking op dat enkel wie een hoogrisico-contact heeft gehad of uit een rode zone in het buitenland komt of via contacttracing opgespoord is  of  doorverwezen wordt door huisarts wegens vermoeden van Covid + , zich in het testcentrum kan aanmelden.

Wie op vakantie wil vertrekken, kan zich dus NIET in het testcentrum laten testen maar moet hiervoor een afspraak maken via zijn/haar huisarts of in een ziekenhuis. In de week kunnen de testen in de voormiddag tussen 9.30 en 12 uur afgenomen worden in het labo van het AZ Zeno en in het weekend in de drive-in van de afdeling Spoed van het ziekenhuis.  In het labo en in de drive-in wordt de personeelsbezetting geleverd door personeel van het AZ Zeno. “Nog een geluk dat in onze regio met man en macht getest wordt in het testcentrum van de Eerstelijnszone en in het AZ Zeno want indien deze mensen allemaal naar Brugge of Maldegem zouden moeten, was het ook daar al lang overspoeld” aldus spoedarts Luc Huyghe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here