De duurste frieten allertijden komen niet uit het vet in Knokke-Heist

0
11

Wij Belgen vinden frieten lekker het is onze nationale trots… zeker zo kort na de nationale feestdag. Je kan bijna overal in Knokke-Heist lekkere frietjes eten. Maar zoals met haast ieder product, voedsel gerelateerd of niet, wordt er geknoeid met conventionele recepten. Serendipity3 (opgericht in 1954), een iconische NYC-oriëntatiepunt en vlaggenschip-restaurant heeft met hun ‘Creme de la Creme Pommes Frites’ te titel voor de duurste frieten ter wereld binnengehaald.

De exclusieve frieten vestigde onlangs een Guinness World Records voor de duurste frieten. De chips zijn gemaakt ter ere van de Nationale Frietensdag, dat blijkbaar op 13 juli plaatsvind, en zijn het werk van Chef Joe Calderone, Creative Director van Serendipity3, en Chef Frederick Schoen-Kiewert, Corporate Executive Chef van Serendipity3.

Twitter

Om het duizelingwekkende prijskaartje te bereiken, worden de frietjes gemaakt van Chipperbeck-aardappelen geblancheerd in Dom Perignon Champagne en J. LeBlanc French Champagne Ardenne Vinegar. Vervolgens worden ze drie keer gekookt met puur ganzenvet van kooivrije ganzen uit Zuidwest-Frankrijk. Verder zijn de luxe frieten gekruid met Guerande Truffelzout, dat met de hand is geoogst uit Guerande, Frankrijk, gebakken in Urbani zomertruffelolie en gegarneerd met geschaafde Crete Senesi Pecorino Tartufello gemaakt van melk van schapen en zwarte zomertruffels uit Umbrië, Italië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here