Kobe Ilsen niet langer presentator van ‘Blind Gekocht’ op Play4

0
16

Slechts één seizoen was Kobe Ilsen presentator van ‘Blind Gekocht’. Een interim-opdracht waar nu alweer een einde aan komt. De VRT wil zijn schermgezicht niet langer delen met de commerciële concurrent. Ilsen gaat opnieuw alleen op de VRT-zenders televisie maken.

Nochtans klonk het vorig jaar nog de ideale deal voor alle partijen. Extra tv-werk voor Kobe Ilsen én Play4 betaalde zijn VRT-contract deels af in ruil voor een populair schermgezicht. Maar ‘nieuwe bazen, nieuwe wetten’ klinkt luider dan ooit aan de Reyerslaan. De man achter deze opvallende deal, Olivier Goris, toenmalig netmanager van Eén en Canvas, is ondertussen weg bij de VRT. Hij stapte vlak voor de zomer over naar Telenet. VRT-topman Frederik Delaplace en Ricus Jansegers, de nieuwe directeur content bij de VRT, zijn dergelijke uitstapjes niet langer genegen. En zo komt er dus een vroegtijdig einde aan het commerciële avontuur van Kobe Ilsen.

Ook pech voor Danira
Kobe is trouwens niet het enige schermgezicht dat extra tv-werk ziet wegvallen door de strengere regels van de VRT-top. Ook voormalig talkshow-host Danira Boukhriss Terkessidis stond op het verlanglijstje van Play4, met zelfs al zeer concrete plannen. Net als Kobe Ilsen kreeg ze onlangs te horen dat ze niet voor de concurrentie kon gaan werken.

In de krant Het Laatste Nieuws reageert Kobe Ilsen op zijn gedwongen vertrek bij Play4: ‘Ik vond het fijn om ‘Blind gekocht’ te maken en heb bij Play4 schitterende mensen ontmoet. Maar, ik ben en blijf een kind van de VRT. Als die roept, dan kom ik.’

Blind gekocht op tv

Zondag 25 juli 2021 om 19u20  »

Het moment suprême is aangebroken voor Davina. Zij krijgt de sleutels van haar huis, maar voelt het ook echt als een thuis? Rob en Phylicia bespreken hun wishlist met Bart en Béa.

Woensdag 28 juli 2021 om 20u30  »

Rob en Phylicia hopen snel te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Ze worden ondertussen gek van de onwetendheid. Voor Mila en Mathias is er maar één ding echt heel belangrijk: de locatie.

Zondag 1 augustus 2021 om 19u15  »

Rob en Phylicia hopen snel te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Ze worden ondertussen gek van de onwetendheid. Voor Mila en Mathias is er maar één ding echt heel belangrijk: de locatie.

Woensdag 4 augustus 2021 om 20u30  »

Mila en Mathias krijgen na maanden wachten eindelijk hun woning te zien. Sandra en Michael zijn al 8 jaar samen en mogen zich al 4 jaar man en vrouw noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here