Sophie Karthäuser komt je oren strelen

0
17

“De kunst, en de muziek vooral, moet ons zo ver mogelijk verheffen boven wat is.” Dat is het artistieke credo van Gabriel Fauré, wiens composities inderdaad een hoogtepunt betekenen in de Franse liedkunst, zo niet in andere genres, zoals zijn Requiem of zijn opera Pénélope aantonen. Later tilt Francis Poulenc de poëzie van zijn tijd naar een nieuwe dimensie met composities die een subtiel evenwicht tot stand brengen tussen ironie en verfijndheid. Sophie Karthäuser koppelt deze hoogtepunten van de Franse mélodie aan composities van aan de overoever van de Rijn, die eveneens de poëzie tot een kookpunt brengen: ontroerende liederen van Clara Schumann en dramatische composities van Hugo Wolf. Sophie Karthäuser, bij het Muntpubliek gekend om haar recente rolvertolkingen van Ilia, Asteria of, recenter, Héro in Béatrice et Bénédict, laat ons met guitige medeplichtigheid delen in haar plezier om deze sublieme gedichten te vertolken zonder het masker van welk personage ook.

Het Knokke Muziekfestival is ondertussen een vaste waarde in Knokke-Heist. Tijdens de twee vorige edities werd de artistieke en muzikale sfeer van het begin van de 20ste eeuw rond Eugène Ysaÿe gerecreëerd.

Voor deze derde editie nodigen de Vrienden van het Zoute je uit om mee te vibreren met de vrouwenstemmen. Dit jaar vinden alle concerten plaats in de charmante Dominicanenkerk

22/9/2021- 18.30 UUR – COMPOSITRICES PIONNIÈRES

Sophie Karthäuser, soprano & Eugène Asti, piano

€ 20 –  Tickets

20.30 UUR – CONCERT EXIL(S)

Ensemble Tempus

€ 20 – Tickets

Combinatietickets

€ 30 voor beide avondconcerten 22/09: tickets

€ 150 voor Pass Total (alle concerten): tickets 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here