Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

Vandaag is het wisselend bewolkt. Meestal is het droog, maar nu en dan valt er ook een lokale bui. Maxima rond 25°C. Goed zicht, matig tijdens de buien. De wind waait matig (3 à 4) uit ONO en neemt af tot zwak (2), uit veranderlijke richting.

Morgen krijgt de zon het gezelschap van stapelwolken. Boven land groeien die uit tot enkele stevige buien. Maxima rond 22°C. Goed zicht, matig tijdens buien. De wind waait matig (3 à 4) uit ZZW en ruimt naar ZW.

Zaterdag begint met opklaringen, maar in de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen. Maxima rond 22°C. Matig zicht tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit ZZW, ruimt naar ZW en neemt af tot matig (3).

Zondag wordt een droge dag, met soms brede opklaringen. Maxima rond 22°C. Goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW, neemt af tot matig (4) en ruimt naar W.

Maandag is het wisselend bewolkt, met in de namiddag en avond kans op een bui. Maxima rond 19°C. Goed zicht. De wind waait matig (3) uit W en neemt toe tot vrij krachtig (5).

Langetermijnverwachting van dinsdag 28/06/22 tot zaterdag 02/07/22

Onze kust zit op de wip tussen een trog boven de noordelijke Atlantische Oceaan en een hogedrukrug boven Centraal-Europa. Daardoor waaieren de verschillende modelberekeningen uiteen van wisselvallig en koel tot droog en erg warm. Welk scenario uiteindelijk de bovenhand zal nemen, is momenteel nog niet in te schatten.