Zomerlezingen in de kerk 

Ook deze zomer organiseren de Dominicanen twee lezingen in de Dominicanenkerk, Sparrendreef 91 in Knokke. Op 20 juli om 20 uur spreekt Christian Wittebroodt over “Religie en kunst”. Christian Wittebroodt was jarenlang voorzitter van het Museum voor Moderne Religieuze Kunst in de basiliek van Koekelberg. Hij doet onderzoek naar de relatie tussen kunst en religie. Hij is auteur van het boek “Zoeken naar zin”, religieuze en spirituele kunst van 1900 tot nu. Op 10 augustus om 20 uur verwelkomen we professor Guido Vanheeswijck. Hij spreekt over “Toekomst voor het christendom”. Als filosoof schreef hij talloze boeken waaronder “Onbeminde gelovigen: waarom we religieus blijven”. Er is dit jaar geen voorverkoop van de toegangskaarten. De inkomprijs is 10 euro. 

Ook dit moet je even lezen

00:03:31