175 bestuurders te snel tijdens verkeersacties in schoolomgeving

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde woensdag 14 september 2022 de snelheid van 1.040 wagens in drie verschillende schoolomgevingen. In totaal reden 175 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde binnen de bebouwde kom een topsnelheid van 79 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. In een schoolomgeving reden bij het einde van de schooldag zelfs 108 van de 565 gecontroleerde wagens te snel.De politie zette tijdens de verkeersacties 33 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 22 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Iedereen legde een negatieve ademtest af. Een automobilist kreeg een waarschuwing omdat hij zijn geldig verzekeringsbewijs niet kon voorleggen.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.” In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446. 

Kelly Pattist

Ook dit moet je even lezen